02/09/23 - 12:15h

Momci, hvala za spektakl!

 

Velika šteta što je ovakav meč odigran u vrlo nepovoljnom terminu za naše podneblje.


Ko god je odlučio da ne spava prethodne noći – nije se pokajao! Kakav su nam samo užitak priredili Laslo i Nole…

Susret dva, u ovom trenutku najbolja naša tenisera, učinio je beskrajno ponosnim srpski sportski auditorijum. Đere igra verovatno najbolji tenis u karijeri, što je bilo dovoljno da dođe na set do eliminacije najboljeg svih vremena. Novak je, pak, po ko zna koji put pokazao da mu taj epitet sa razlogom stoji kraj imena.

AMAZING Laslo Djere Backhand Winner! | 2023 US Open

Pored neizvesnosti koja možda nije bila očekivana u ovoj meri, publiku na Artur Ešu i kraj malih ekrana, zabavio je i vrhunski kvalitet igre. Laci je igrao kao u transu prva dva seta, nateravši Novaka na “Pep talk” u relativno ranoj fazi turnira.

Šta je radio Đoković između druge i treće deonice?

-Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu, neću da lažem. Bio sam ljut. Razmišljao o tome šta bi trebalo uraditi. Morao sam da nateram sebe da se podignem, da počnem da verujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspeo, ali večeras jesam. Neverovatno. Igrali smo do skoro dva ujutru, toliko je ljudi ostalo. Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i poslednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao – rekao je 23-struki grend slem šampion nakon meča.

Novak Djokovic Stuns With Sensational Lob | 2023 US Open

Laslo je igrao do poslednjeg atoma snage, ali nije uspeo da zaustavi Novakov uraganski nalet. Naredna tri seta Đoković je dobio 6:1, 6:1, 6:3.
Đere kaže da žali za time što je malo promenio taktiku u trećem i četvrtom setu usled pada energije.

-Nisam stavljao na sebe neki pritisak pri vođstvu 2:0, nisam ni u mislima počeo previše da lutam, nešto minimalno, ali sada kad vratim film, imam osećaj da sam krenuo agresivnije u trećem i četvrtom setu. To je izgleda njemu više odgovaralo i on je malo promenio taktiku, češće je igrao bekhend paralelu.

-Tek na kraju petog seta, poslednjih nekoliko gemova, malo sam smanjio brzinu loptice i to kao da je davalo više rezultata nego udaranje i napadanje, u tome je najbolji na svetu. Nebitno, pošto sam malo fizički pao, pokušao sam malo ranije da završim poene, a to je jako teško protiv njega.

-Nekako smo obojica onako pažljivo ušli u meč i to je meni više odgovaralo, on je posle podigao nivo igre, ali generalno je dinamika bila potpuno drugačija u trećem, četvrtom i prvom delu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih loptica. i nekako smo ušli u tempo igru u kojoj je on najjači. Možda je trebalo da nastavim za nijansu pasivnije – zakkljućio je 37. igrač planete.

Sa jedne strane, možemo žaliti što je Laslo ovako rano naišao na najtežeg mogućeg rivala, a sa druge, moramo biti prezadovoljni što su nam dva naša asa priredila ovakav spektakl na najvećoj sceni!

Laslo Djere vs. Novak Djokovic Highlights | 2023 US Open Round 3

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Laslo Đere, Novak Djoković, Turniri, US Open


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.