30/05/18 - 17:46h

“Moje odluke su uvek ispravne, iako neki ne misle tako”

 


Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se trudi da donosi odgovorne odluke i da su one u datom momentu uvek ispravne.


Source: Julian Finney/Getty Images Europe

Novak je u drugom kolu Rolan Garosa savladao Španca Đaumea Munara.

[ad name=”tenis-clanak”]

U Parizu, a prethodno i na turniru u Rimu, pokazao je mnogo bolju igru od one koju je imao neposredno nakon pauze koju je imao usled povrede, a onda i operacije lakta.

– Nikada nisam pomislio da će mi biti potrebni mečevi da bih sticao samopouzdanje, ali izgleda da učim nešto novo. Ne brinem o svojim potezima, uvek pratim svoje srce i osećaj. Moje odluke su uvek ispravne u datom trenutku, iako neki ljudi ne misle tako. U tim trenucima imam određenu emociju prema nečemu i naravno da se trudim da budem racionalan i odgovoran kada ih donosim. Pokušavam da napredujem kao osoba i kao igrač – nisam na željenom nivou trenutno, ali tako je kako je.

On je istakao da se trudi da povrati samopouzdanje:

– Promenio sam tri različita pokreta pri servisu od početka godine, ako pogledate Melburn i Indijan Vels… Trenutno ništa ne menjamo na treningu, samo se trudimo da steknem samopouzdanje i da budem komforan sa tim pokretom. Ima uspona i padova – treba im ritma i kada mi krene dobro, onda se brzina povećava, ali ima i perioda kada ne ide kako treba. Brzina uglavnom zavisi od samopouzdanja.

Đoković će naredni meč igrati protiv Alberta Bautiste Aguta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]