14/01/23 - 20:31h

“Mislim da će Novak završiti karijeru sa najviše slemova”

 

Nekadašnji britanski teniser Tim Henman veruje da će najviše grend slem titula na kraju karijere imati Novak Đoković.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

– Ta GOAT trka je za mene igra brojki. Rekao sam to još pre četiri ili pet godina, mislim da će Novak završiti karijeru sa najviše slemova u muškom tenisu. On je taj koji je spreman i zdrav i igra najbolji tenisa, ali to mora i da dokaže. Četvrti je nosilac, što je pomalo čudno. Ne verujem da je on tek četvrti na svetu. Mislim da je favorit. Uz rekord koji ima u Australiji, sa tako mnogo titula, biće ga teško pobediti. – rekoa je on za Eurosport i nastavio:

– U ovom sportu nikad ne znate šta će se dogoditi. Zato oni izlaze na teren i igraju. Ali kad Novak igra svoj tenis, kad je fit, zdrav i fokusiran, njegov rekord govori sve. Nema sumnje da je prvi favorit. Videti ga kako prošle nedelje osvaja Adelejd, mislim da to govori kako dobro igra. Treba se prisetiti i kako je dobro igrao krajem prošle godine. Pobeđivao je u Parizu, osvojio ATP Finale. Bio sam tamo i igrao je fantastično.

Prošle godine Novak je deportovan iz Australije.

– Veoma sam srećan što ga opet vidim u Australiji. Znate šta se desilo prošle godine, to njje bila dobra priča ni za koga. Naročito Novaka. Za Australijan open. Nije bilo dobro za sport. To da se takmiči na Australijan openu je veoma dobra vest. Uvek želimo da vidimo najbolje kako igraju jedni protiv drugih.

Istakao je da Novak ne treba da misli na publiku.

– Nikad se ne zna. Moj savet bi mu bio da ne misli na publiku, ne može da se kontroliše. Kad nešto ne možete da kontrolišete, ne brinite o tome, koncentrišite se na stvari koje možete da držite pod kontrolom, a to su pripreme i igra. Da, biće zanimljivo; to će biti još jedna zanimljiva priča. Pre 12 meseci bilo je loše i nikom nije bilo zabavno, najgore je bilo Novaku, tako da će biti interesantno videti šta će biti posle godinu dana.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.