13/04/24 - 14:13h

MISIJA USPEŠNA: Srpkinje završile treće Portugalu

 

Odličan nastup repreztentacije Srbije.


Završen je put Bili Džin King reprezentacije Srbije u Portugaliji u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Kada je bilo bitno, sve su pobeđivale, u mečevima koji ništa nisu nosili sem prestiža, umor i opuštanje su uzeli danak. Na kraju, 3. mesto.

Srbija je obezbedila novembarski plej-of razbivši tri rivala iz grupe, Grčku i to sa Marijom Sakari, Švedsku, koja nAm je ostala dužna od prošle godine i Norvšku. Selektor dušan Vemić sjajno je ukomponovao iskustvo Aleksandre Krunić, sa mladošću Mie Ristić i Lole Radivojević, uz konstantnost Elene Milovanović i povratak Nine Stojanović.

Poslednjeg dana takmičenja Srbija je u meču bez značaja igrala protiv Austrije. Elena Milovanović je prva izašla na teren i poražena je od iskusne Tamire Pašek – 4:6, 2:6. Druga je na teren izašla Mia Ristić protiv Sinje Kraus, i takođe poklekla – 2:6, 4:6.

U dublu su Elena Milovanović i Mia Ristić za rivalke imale Melani Klafner i Tamaru Kostić, a pobedu je odneo austrijski dubl posle super taj-breka 6:3, 4:6, 10:8.

Ovog vikenda su na programu mečevi kvalifikacija za svetsku grupu Bili Džin King kupa, posle kojih će se znati imena potencijalnih rivala u novembarskom plej-ofu, u koji idu sve poražene ekipe.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.