14/01/22 - 22:42h

Ministar za imigracije: Novak može da utiče na druge da ne poštuju zdravstvene mere

 

Australijski ministar za imigracije Aleks Hok je za “The Age” otkrio zbog čega je oduzeo vizu Novaku Đokoviću.


Novak Djokovic

Novaku je po drugi put oduzeta viza, a vecečas će biti saslušan u Federalnom sudu koji bi trebalo da donese konačnu odluku o tome hoće li on moći da ostane u Australiji ili će biti deportovan.

– Gospodin Đoković je važna ličnost i uzor je mnogim ljudima u svetu, pa tako i u našoj zajednici i njegovo prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje zahteva predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na koronavirus u Australiji od strane ostalih stanovnika. Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi. – rekao je Hok i nastavio:

– Gospodin Đoković uživa veliko poštovanje svuda u svetu i jako je uticajan, a njegovo ponašanje nakon dobijenog pozitivnog testana koronavirus uz status nevakcinisane osobe može da bude opasno po stanovnike Australije i može da ohrabri druge da slede njegov primer i ne poštuju zdravstvene propise. Uz to, može da dovede do proširenja mišljenja da vakcinacija nije dobra stvar što potencijalno može da dovede do određenih nereda u našoj zemlji, a već smo imali veliki broj protesta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.