19/02/17 - 15:52h

Memfis: Basilašvili i Herison za titulu

 


ATP turnir u Memfis dobio finale kojem se niko nije nadao.


zimbio.com

Gruzijac Nikoloz Basilašvili i Amerikanac Rajan Harison igraće u finalu ATP turnira u Memfisu, a ko god da pobedi, osvojiće prvu ATP titulu u karijeri. Obojica su do završne predstave stigli bez izgubljenog seta.

Nikoloz Basilavšili je nastavio sa sjajnim rezultatima u Memfisu, savladavši u polufinalu savladavši Mihaila Kukuškina sa 7:6 (5), 6:1, izborivši tako drugo ATP finale u karijeri. Gruzijac je bio sjajan i prošle nedelje u Sofiji, kada je zaustavljen u polufinalu od kasnijeg šampiona Dimitrova.

Basilašvili ima 24 godine i igra tenis karijere. Trenutno je 67. na ATP rang listi, ali će od ponedeljka napredovati u top 50 društvo. Ukoliko slavi u nedelju, osvojiće prvu titulu – jedino prethodno ATP finale igrao je u Kicbilu prošle godine, kada ga je savladado Paolo Lorenci.

Ovo je veliki nededlja i za Rajana Herisona. Momak od kojeg je američka javnost očekivala znatno “ozbiljniju” karijeru uspeo je da se plasira u svoje prvo ATP finale, nakon čak sedam polufinalnih poraza. Savladao je zemljaka Donalda Janga sa 6:4, 6:4.

62. teniser sveta će u ponedeljak takođe napredovati u top 50 neovisno od ishoda finala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Memfisu, Nikoloz Basilašvili, Rajan Herison, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.