12/11/15 - 11:25h

Mekinro stavlja pritisak na Endija: Marej će doneti Velikoj Britaniji titulu u Dejvis kupu

 

Legendarni teniser, Džon Mekinro, stavio je pritisak na Dejvis kup tim Velike Britanije i Endija Mareja rekavši da će Škot doneti svom narodu titulu u ovom takmičenju, prvu nakon 1936. godine! Velika Britanija u finalu ovogodišnjeg Dejvis kupa, koje se igra od 27. do 29. novembra, dočekuje Belgiju.

Endi

Predstojeće finale biće prvo za Veliku Britaniju još od 1978. godine, kada im je upravo, tada tinejdžer, Džon Mekinro, u Kaliforniji bio dželat i oduzteo im titulu sa dve singl pobede u finalnom meču.

“Za mene Velika Britanije treba da pobedi. Biće pritiska na Mareja, ali način na koji se sa tim nosio protiv Australije pokazuje da to može opet i da će pobediti dva singl meča, a bilo bi lepo ako to učini i sa svojim bratom”, ističe legendarni Amerikanac.

“Britanci su favoriti, biće teško, ali biram Britaniju. Ne želim da vršim nikakav pritisak, ali oni jednostavno treba da dobiju predstojeći meč”, zaključio je Džon.

Pre finala Dejvis kupa Endija Mareja očekuje takmičenje na Završnom Masters turtniru u Londonu koje počinje u nedelju, a potom i susuret sa Belgijom, koju predvodi David Gofan.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Dejvis Kup, Džon Mekinro, Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.