09/07/16 - 12:49h

Mekinro: Niko ne voli tenis kao Federer!

 


Puno lepih reči o Rodžeru Federeru ovih dana…

zimbio.com

zimbio.com


Veliki preokret Švajcarca u četvrtfinalu protiv Marina Čilića i sjajna borba u polufinalu sa Raonićem naišli su na sjajnu reakciju teniskog sveta. Iako ga godinama otpisuju, 35-godišnji Federer uporno pokazuje da još uvek ima šta da pokaže na teniskom terenu.

To je naišlo na oduševljenje i slavnog Džona Mekinroa, koji je kao savetnik pomogao Milošu Raoniću da se izbori za prvo grend slem finale u karijeri na ovogodišnjem Vimbldonu.

Amerikanac je u intervjuu za BBC govorio u hvalospevu govorio o švajcarskom veteranu.

Nikada u životu nisam video da neko voli tenis kao Federer. To je ono što me najviše zadivljuje kod njega. Ako bih mogao jednu stvar da ukradem od njega, to bi bilo “uživanje u životu (joie de vivre, fran.).

Imun na Rodžera nije ostao ni Lejton Hjuit. Njega je impresionirala Rodžerova mentalna snaga zahvaljujući kojoj je spasao tri meč lopte protiv Čilića.

Način na koji se on bori sa pritiskom je nešto neverovatno. Svaki put kada zakorači na teren, on postaje nešto posebno, i svi žele da ga pobede više nego druge igrače. I dalje malo ko uspeva da dugo ostane u igri protiv njega.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.