02/03/22 - 16:24h

“Medvedev zaslužuje da bude prvi, ali velika je razlika između najboljeg danas i u poslednjih 12 meseci”

 

Mats Vilander smatra da je Danil Medvedev zaslužio prvo mesto na ATP rang listi, ali da je daleko od nivoa Velike trojke.


Foto: Getty Images AsiaPac

Šveđanin je istakao da Medvedevu treba konstantnosti na svim podlogama i u svim uslovima, da bi mogao da se zove jednim od najboljih na svetu.

– Broj jedan možete da budete na razne načine. Mislim da on zaslužuje da bude prvi, ali da bi se smatrao jednim od najboljih na svetu svakog dana, morao bi da osvoji još nekoliko slemova dok je na prvom mestu. Tako funkcioniše rangiranje sada. Kompjuter sve računa, igarte mnogo turnira i konstantni ste, onda zaslužujete da budete tu, ali to ne bi smelo da se meša, najbolji igrač sveta danas i najbolji u poslednjih 12 meseci. Postoji velika razlika između te dve stvari. – rekao je on i objasnio:

– Izgubio je u veoma vlažnim uslovima, loptice nisu letele tako brzo kao u Australiji, i kada padnu na teren, nisi išle tom brzinom jer je podloga vrlo spora. U Akapulku, Medvedev je izgubio zbog uslova. I to i jeste njegov problem, zato i ne možemo da ga smatramo najboljim na svetu svakog dana, bez obzira na podlogu i uslove. Uporedite to sa Federerom, Nadalom i Đokovićem, kada su oni bili prvi. Često, bili su favoriti na bilo kom turniru koji igraju, bez obzira da li je to šljaka, tvrda podloga ili trava. To nije slučaj kod Medvedeva.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Danil Medvedev, Mats Vilander, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.