10/05/23 - 11:41h

Medvedev: Na šljaci najviše volim da gledam Novaka

 

Ruski teniser Danil Medvedev pokušaće na dođe do svoje prve pobede na Mastersu u Rimu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Na ovom turniru do sad je igrao tri puta i svaki put odmah je poražen.

– Na šljaci mi je mnogo teže – mnogo stvari mora da klikne da bih igrao dobro. Jednom sam bio blizu, imao sam set i brejk… Nadam se da ću sada uspeti. – rekao je Danil i nastavio:

– Što više igram, to više osećam da napredujem. Ako igraš dobro na betonu, nemaš vremena da mnogo treniraš na šljaci tokom sezone, a kao mlađi sam uglavnom trenirao na brzim betonskim terenima. Očekivanja rastu, igram bolje, ali i to se brzo menja u tenisu, očekivanja mogu brzo da padnu. Sada se bolje krećem – uvek mi je potrebno dve-tri nedelje da savladam kretanje, počev od klizanja: deset puta bolje proklizavam na betonu, jer je tu lakše stati nakon klizanja, a na šljaci ne mogu da se zaustavim. Sada mi ide bolje. Moram to da vežbam mnogo, sada sam imao vremena za to.

Na pitanje koga najviše voli da gleda na šljaci, odgovorio je:

– Novaka. Zašto? Na neki način, osećam da njegova igra nije sto posto pogodna za šljaku, a ipak je ovde u Rimu osvajao titulu šest puta, dva Rolan Garosa itd. Ima impresivan broj titula na šljaci, zbog Rafe ima i manje nego što je mogao – to me fascinira, kako se on izbori sa svime, kao što radi i inače u svojoj karijeri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.