26/01/24 - 14:43h

Medvedev: Danas je bio moj dan

 

Danil Medvedev se nakon velikog preokreta plasirao u finale Australijan opena.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je izgubio prva dva seta od Aleksandra Zvereva, ali je zatim usledio preokret.

– Bilo je teško na 0-2. U prvom setu smo obojica bili loši, u drugom sam igrao bolje, ali on još bolji. Rekao sam sebi da ako izgubim bar budem ponosan na sebe i borim se do kraja za svaki poen. Uspeo sam da okrenem. U trećem setu sam osetio da sam umoran, da ne mogu da trčim i da igram razmene od 40 udaraca. Počeo sam da igram agresivnije, da napadam, dobro sam servirao, a onda sam na 5-5 u taj brejku četvrtog seta imao sreće sa onim udarcem. Danas je bio moj dan. – rekao je Rus i dodao:

– Srećan sam što sam uspeo, ranije mi statistika u pet setova nije bila dobro, mnogo puta nisam bio jak u petim setovima. Nije lako, ali eto, zacrtao sam sebi da budem koncentrisaniji, da se ne nerviram oko jednog gledaoca, oko neke odluke sudije. Još sam daleko od savršenog, ali ide nabolje.

Protivnik u finalu biće mu Janik Siner koji je savladao desetostrukog šampiona Novaka Đokovića.

– Impresivan je, dobio je 6:1, 6:2 dva seta protiv Novaka koji je imao skor 10-0 dosad. Nadam se da ću se oporaviti i da će biti dobar šou. Neka bude treća-sreća (dva puta je gubio u finalu Melburna), nije uvek tako, ali nadam se da će biti. Ne osećam baš najviše samopouzdanja na ovom terenu, morao sam mnogo da se bori, ako osvojim, biću najsrećniji čovek na svetu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.