10/11/23 - 22:38h

MEC: Ševčenko za prvu u karijeri, Imber za prvu u sezoni!

 

U finalu ATP 250 turnira u Mecu sastaće se Aleksander Ševčenko i Igo Imber.


Foto: Zak Kaczmarek/Getty Images AsiaPac

Obojica će se boriti za svoj prvi ATP trofej u sezoni, a Ševčenko i u karijeri – Dvadesetdvogodišnji Rus je prilično rutinski savladao Pjer-Iga Erbera sa 6:4, 6:4, dok je Igo Imber bio još ubedljiviji protiv Fabija Fonjinija – 6:0, 6:2.

Ševčenko je prethodno trijumfom nad zemljakom Kačanovim stigao do prvog polufinala na ovom nivou u karijeri, a u subotu će zaigrati i u prvom finalu. Postao je najmlađi finalist ovog turnira od Luke Puija (2016).

Tri brejka i solidan servis, uz osam as udarava, bilo mu je dovoljno da savlada iskusnijeg Erbera. Obezbedio je time renking karijere – 49. mesto.

Igo Imber je deklasirao Fonjinija. Italijanski veteran je stigao do prvog polufinala u sezoni, nije znao za pobedu na turu još od Rolan Garosa do dolaska u Mec, ali protiv velo raspoloženog domaćeg igrača, koji se nalazi u sjajnoj formi, nije imao šta da traži.

Imber će igrati četvrto ATP finale u karijeri, prvo od Halea 2021. Sva tri je do sada dobio – pomenutu u Haleu, i godinu dana ranije u Antverpu i Oklendu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Mecu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.