29/09/23 - 19:22h

Mats Vilander: Đoković je najbolji, a Federer najveći svih vremena!

 

“Iz naftalina” se vade argumenti protiv teze da je Novak Đoković GOAT.


zimbio.com

Ko drugi, nego Mats Vilander. Ovoga puta uz “podršku” Tima Henmana i Majka Brajana.

Evo kako njih dvojica gledaju na pitanje koji je igrač najveći svih vremena.

MATS VILANDER

-Najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sada dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji je tenis doneo na svačiji ekran. Biće interesantno videti šta će Federer raditi ubuduće, hoće li biti deo tenisa kao što smo mi sada u medijima. Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čisto da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kojem sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima.

TIM HENMAN

-Imate dve različite konverzacije koje se vode o temi najvećeg igrača ili najboljeg igrača, tu se dolazi do brojki i Đoković je najbolji po tome. Ako pričate o uticaju i popularnosti, tu je sve jasno, niko ne sumnja da je Federer najpopularniji u ovom sportu. Generalno, Đoković je najbolji po brojkama, ali će mnogi i dalje izabrati Federera zbog njegovog doprinosa igri na mnogim nivoima.

MAJK BRAJAN

-Obojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. Način na koji je pobeđivao bio je majstorski. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, smeje se kao da šeta u parku nedeljom popodne. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Mats Vilander, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.