12/05/12 - 18:47h

Masters u Madridu: Berdih prvi finalista!

 

Tomaš Berdih je prvi finalista turnira u Madridu. On je u polufinalu pobedio argentinskog tenisera Huana Martina del Potra u dva seta, a oba seta su bila odlučena tek u taj-brejku.

T. Berdih77
H. del Potro66


U ovom polufinalu smo imali duel dvojice tenisera koji imaju izuzetan servis. To je dovelo do toga da oba seta budu rešena tek u taj-brejku. Pored te činjenice da su obojica odlični pri servisu, videli smo po 2 brejka u oba seta. U prvom setu je del Potro načinio prvi brejk pri vođstvu od 2:1. Čuvao je argentinac brejk prednosti sve do kraja ovog seta. Servirao je za prvi set pri rezultatu 5:4, ali je tada čeh napravio brejk i izjednačio na 5:5. U taj brejku je Berdih brzo stigao do 5:1, del Potro uspeo da se vrati na 5:5, ali 2 naredna poena Berdih osvaja i dobija ovaj set- 7:6(7:5).

Tomaš Berdih

U drugom setu na startu Berdih uz pomoć brejka i svog servisa dolazi do 2:0. Argentinac nije dozvolio da to vođstvo od 2 gema traje dugo, pri rezultatu 3:2 za čeha pravi brejk i vraća se u ovaj set. Usledila su 6 gema bez brejka, a rezultat toga je novi taj-brejk. Berdih je dva puta u tom taj- brejku vodio sa po 2 poena razlike(3:1 i 4:2), ali se del Potro vraćao. Bilo je 6:6, a nakon toga su usledila 2 vezna poena Berdiha za pobedu i plasman u finale ovog Mastersa 7:6(8:6)!

Drugo polufinale je u toku, a bolji iz meča Federer- Tipsarević će sa Berdihom odmeriti snage u sutrašnjem finalu turnira u Madridu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Madridu, Teniseri, Tomaš Berdih, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.