10/05/14 - 19:37h

Masters Madrid: Zimonjić i Nestor u finalu protiv braće Brajan!

 

Masters u Madrid ove godine nije toliko bio uspešan za Srbe u singlu, ali se zato Zimonjić u dublu sa Nestorom plasirao u finale! Njih dvojica su u polufinalu bili bolji od Kabala i Faraha u dva seta. Zimonjić i Nestor će se za titulu sutra boriti protiv braće Brajan.

N. Zimonjić- D. Nestor76
H. Kabal- R. Farah54
Nenad Zimonjic, Monte Karlo

Nenad Zimonjic i Daniel Nestor

U polufinalu je Zimonjiću i Nestoru 85 minuta bilo dovoljno za plasman u finale. Kolumbijska kombinacija Kabal- Farah nije bila lak “zalogaj” za srpsko- kanadsku čije se iskustvo u odlučujućim trenutcima meča pokazalo kao ključno za pobedu.

U prvom setu je viđena sigurna servis-gem igra na obe strane. Sve je ličalo na to da će ovaj set biti odlučen u taj-brejku, ali se to nije svidelo Zimonjiću i Nestoru koji su iskoristili brejk šansu u poslednjem gemu i došli do 7:5 i vođstva od 1:0 u setovima.

Kopija prvog seta viđena je i u drugom. Ovog puta Zimonjić i Nestor nisu čekali 12 gem kako bi napravili brejk, već su to učinili dva gema ranije i tako došli do plasmana u finale- 6:4.

Protivnici u finalu će im biti braća Brajan. Oni su za nijansu imali teži posao u polufinalu protiv Marera i Verdaska. Rezultat je bio 7:6, 7:5 za Amerikance, pa će tako publika u finalu Mastersa u Madridu imati priliku da gleda duel, verovatno trenutno, najboljih dubl parova na svetu.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, Daniel Nestor, Dubl igrač, Finale, Masters, Masters u Madridu, Nenad Zimonjić, Polufinale, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.