03/11/12 - 21:26h

Masters London: Novak protiv Mareja, Janko na Federera

 

U Grupi A na Masters kupu u Londonu igraće Đoković, Marej, Berdih i Conga, a u Grupi B takmičiće se Federer, Ferer, Del Potro i Tipsarević. Titulu brani Federer, a pobednik dobija skoro dva miliona dolara.

Novak Djokovic, Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic i Novak Djoković

Ovogodišnje, 43. izdanje Mastersa, počeće u ponedeljak u 14:45h duelom Grupe B između šestostrukog prvaka Federera i našeg Tipsarevića, kojem je ovo drugo pojavljivanje na turniru najboljih tenisera godine. Da podsetimo, Janko je prošle sezone u takmičenje ušao kao zamena, nakon odustajanja Endija Mareja. Federeru i Tipsareviću biće ovo peti međusobni duel. Sva četiri prethodna dobio je Švajcarac. Potom, u večernjem terminu, od 20.45, igraće Ferer i Del Potro. Tipsarević protiv rivala u Grupi B ima samo jednu pobedu. U mečevima sa Fererom ima skor 1:3, a protiv Del Potra 0:3.

Grupa A počinje u utorak, a Đoković igra sa Congom protiv koga ima skor 8:5. U mečevima sa Berdihom, šampion Masters kupa iz 2008. godine ima ubedljiv skor od 10:1, dok sa Marejem ima veličanstveno rivalstvo u kojem je trenutno odnos 9:7 u pobedama za Novaka.

U grupama se igra po “fudbalskom” sistemu, a kada bude odigrao svako protiv svakoga, dva najbolja igrača iz svake grupe plasiraće se u finale. Prvi iz Grupe A igraće protiv drugog iz Grupe B i obrnuto.

Samo učešće na turniru donosi 130.000 dolara, a potom svaka pobeda u grupi vredi 200 ATP bodova i još 130.000 dolara. Plasman u finale boduje se sa još 400 poena i nagradom od 410.000 dolara, dok titula na sve ovo donosi još 500 bodova i 830.000 evra.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Masters, Masters u Londonu, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.