17/08/21 - 14:04h

Masters bez „pravog“ šampiona

 

Tika taka, tika taka, menjamo dan za noć. Ali sada nećemo imati čemu da se radujemo.


Novak Djokovic

Punih šest časova razlike, još jedan daleki put, ali tamo nećemo imati one „prave“ šampione. Naviknuti na uspeh i na iste pobednike američko – kanadski kontinent neće imati priliku da ugosti najbolje na svetu na čak dva masters turnira. Toronto se završio, a u državi gde, kao što smo navikli, vladaju neobični zakoni i u gradu gde važi pravilo da automobili ne moraju da imaju prednje tablice, održaće se Masters Sinsinati.

Svi trenutno najbolji teniseri na svetu će da dođu tamo. To je jedan ozbiljan turnir. Nakon uspešnih Olimoijskih igara, Rusi će hteti da nastave u istom ritmu i ponovo dođu do pobedničkog postolja. Nemačka će da pošalje svoju zlatnu nadu, gde će Zverev pokušati da osvoji svoju 5. masters titulu. Grčka je imala uspešnu letnju sezonu, ali ne i toliko uspešnog tenisera u završnicama turnira, pa će Cicipas pokušati da konačno zaboravi traumu dobijenu sa Rolan Garosa.

    DA LI STE ZNALI?

  • Najtrofejniji teniser Mastersa u Sinsinatiju je Rodžer Federer. Ima 7 titula i jedan poraz u finalu od Novaka Đokovića.

Sve je to lepo i gledaćemo kvalitetan tenis, samo „pravi“ šampioni neće biti tamo. Nije isto kada turnir osvojite pobedom nekog od njih, ili kada ga osvojite bez njih na putu. To se danas i te kako računa. Usled nezgodnih okolnosti, bik sa Majorke Rafael Nadal propustiće ovaj turnir. Dvostruki osvajač ovog turnira i poslednji koji mu je doneo nezapamćeni rekord, najbolji teniser na planeti, Novak Đoković, propustiće turnir. Dva čoveka koja ukupno broje 72. Masters titule, spremaće se za nešto veliko, spremaće se za obaranje najvećeg rekorda u svetu tenisa. Njima je sledeća stanica na broju 21. Već su kupili svoje karte. Na nama je da rezervišemo mesta.

Sinsinati, a branioca titule nema. Tika taka, tika taka, jednom će i oni završiti karijeru. Samo 4 igrača su ga osvojila od 2005. godine, van ekipe velike četvorke. Sada će neko drugi konačno da ima svoju šansu, jer tamo se sada igra bez „pravog“ šampiona.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.