17/07/13 - 10:03h

Martina Hingis: Vraćam se iz penzije

 

Bivša najbolja teniserka sveta, Švajcarkinja Martina Hingis, odlučila je da se posle skoro šest godina pauze vrati profesionalnom tenisu.

Martina Hingis

Martina Hingis

Švajcarska teniserka se u septembru 2007. godine drugi put u karijeri penzionisala, nakon što je dobila dvogodišnju suspenziju, jer je bila pozitivna na kokain tokom Vimbldona.

Martina Hingis iako ima 32 godine smatra da još može da postigne dobre rezultate u tenisu. Ona je saopštila da će ponovo uzeti reket u ruke i takmičiti se na Otvorenom prvenstvu Južne Kalifornije u konkurenciji dublova sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom, koje počinje 27. jula.

“Izuzetno sam srećna što se vraćam u takmičarsku konkurenciju. Sećam se kada sam 1997. godine ovde osvojila titule u singlu i dublu. Ovaj turnir je za mene uvek bio jedan od omiljenih. Moj takmičarski duh je i dalje živ i volim što ću se vratiti na teren. Osećam se da sam u dobroj formi”, rekla je Martina Hingis.

Martina je tokom karijere osvojila 43 titule, od kojih pet na Grend slem turnirima. Na prvom mestu WTA liste provela je 209 nedelja, a tokom karijere zabeležila je 548 pobeda i 133 poraza.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Martina Hingis, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.