19/12/23 - 13:49h

Marta Kostjuk po starom, neviđena bizarnost i sramota u Francuskoj

 

Iz rubrike “Verovali li ne”…


Marta Kostjuk

Egzibicioni turnir u Burg-d-Pažu (Francuska) dobio je ekstremno bizaran epilog.

I ponovo je uzročnik Marta Kostjuk. Ukrajinka je trebalo da se u finalu sastane sa mladom Ruskinjom Mirom Andrejevom, ali je zbog dobro poznate situacije još jednom odbila da igra.

Umest Kostjuk, Andrejevoj je na megdan izašao muškarac – francuski teniser Jani Gazuani Diran, 1.146. na ATP rang listi. Diran je dobio meč rezultatom 7:5, 6:2.

Ni kriva ni dužna, 16-godišnja Mira Andrejeva (rođena 2007.), našla se u sred političke papazjanije, pa je, potpuno neočekivano, morala da igra protiv sedam godina starijeg muškarca.

Inicijalno je finale zapravo trebalo da igra Dona Vekić, ali se povredila. Kostjukova je bila predviđena da je zameni, ali je odbila, pa su se panični organizatori dali u potragu za novom zamenom, i pronašli verovatno najnesrećnije moguće rešenje. Kako nijedna teniserka nije bila na raspolaganju, odlučili su da zaigrai Gazuani. Koji, uzgred, nije odbio poziv.

Potpuno nerealna atmosfera i organizacija. Nikada mi se u životu nije dogodilo nešto ovako, osvojila sam trofej iako sam izgubila meč – rekla je Andrejeva.

Naravno, ona je proglašena za pobednicu takmičenja, jer je 23-godišnji Gazuani samo popunjavao program. Zvanično, Kostjukova je predala finale.

Kao dodatni razlog Kostjukove da ne igra meč, navodi se lajk“ Andrejeve na nekim društvenim mrežama „koje žele smrt Zelenskom, predsedniku Ukrajine“.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marta Kostjuk, Mira Andrejeva, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.