12/04/24 - 10:54h

Marjan Vajda: Siner je najbolji, ali Novak nije završio s titulama

 

Sjajan intervju sa Marjanom Vajdom.


Source: Getty Images Europe

Najdugovčniji, možda i najvažniji trener u karijeri Novaka Đokovića, Marjan Vajda, govorio je o aktuelnom trenutku sezone i predvideo šta bismo mogli očekivate do njenog kraja.

Slovački stručnjak davao je konkretne odgovore u podcastu “Ubitennis”.

Tako je bilo i kada su ga pitali ko je najbolji igrač na turu u ovom trenutku.

-Rekao bih Siner. Prošle godine je igrao impresivan tenis, a ove samo napredovao i pokazao da to može da radi u kontinuitetu. Mislim da je veliki favorit da postane svetski ‘Broj 1’. I Karlosa Alkaraza smatram veoma jakim teniserom, ali Siner deluje dosta fokusiranije na dostizanje vrha u ovom momentu.

A potom je izložio svoje viđenje oko tenisa Novaka Đokovića.

-Mislim da Novak pokušava da se adaptira i pronađe pravi balans. Ne može više da igra sve turnire kao nekada. Kalendar je prepun, jednostavno mora da bira. Najveću motivaciju za njega predstavljaju grend slemovi i Olimpijske igre, tako da mora da se posveti pripremama i trenira dobro da bi tempirao formu. Realno, ne može više biti jednako koncentrisan na ostale turnire. Pitanje je da li će ovom novom metodom rada uspeti da nastavi sa pobedama i titulama. Jer, kada preskačeš turnire, može se dogoditi da one najvažnije dočekaš lošije pripremljen od rivala koji su igrali sve vreme.

-Međutim, Novak zna kako se to radi, on je veoma inteligentna osoba i nijedan od njegovih najvećih konkurenata nema ni približno iskustva kao on. Prošle godine je takođe propustio neke važne turnire poput Indijan Velsa i Majamija, a potom osvojio Rolan Garos, igrao finale Vimbldona i osvojio US open. Tako da, ako me pitate, ne mislim da je on završio sa osvajanjem titula i ove godine će to potvrditi ko zna koji put.

NISAM OČEKIVAO RAZLAZ SA GORANOM

-Iskreno, nisam očekivao. Saznao sam o tome iz novina, kao i svi ostali, tako da mogu da pričam samo iz onoga što sam pročitao poslednjih par dana. Bio sam veoma iznenađen jer je Novaku išlo veoma dobro sa Goranom. On je u međuvremenu postao apsolutno deo tima. Moguće da je i kod Gorana došlo do zamora usled pritiska koji donosi rad sa takvim igračem, ali nisam siguran u to – rekao je Vajda.

Marian Vajda, storico coach di Djokovic: “Sinner è il più forte, ma Novak non ha ancora finito di vincere” [ESCLUSIVA]

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.