27/11/14 - 10:50h

Marijuš Čopil: Dobio sam ponudu u Majamiju da namestim meč!

 

Rumunski teniser Marijuš Čopil kaže da je putem Fejesbuka, uoči meča u Majamiju, dobio ponudu da namesti meč, ali da je to odmah prijavio! “Dobio sam ponudu u Majamiju da namestim meč – neko me je kontaktirao na Fejsbuku i ponudio mi 30 hiljada evra samo da izgubim set“.

Tenis

Tenis

“Mislim da treba doživotno suspendovati one koji su uhvaćeni u nameštanju. Oni su kukavice koje ne poštuju sport. Dobio sam ponudu u Majamiju da namestim meč – neko me je kontaktirao na Fejsbuku i ponudio mi 30 hiljada evra samo da izgubim set“, rekao je teniser iz Rumunije.

Marijuš Čopil ima 24 godine i trenutno je 172. teniser na ATP listi i igra uglavnom čelendžere, a nikada nije bio u najboljih 100 tenisera planete. On kaže da je odmah prijavio slučaj nadležnima, jer je znao da se može naći u neugodnoj situaciji.

“Odmah sam to prijavio. U nevolji si ako ne prijaviš, a sazna se da te je neko kontaktirao. Morao sam da izbrišem svoj profil na Fejsbuku, svi koji sada postoje su lažni. Obrisao sam jer sam dobijao ružne poruke, mnogo uvreda, čak i jednu pretnju smrću“.

Rumun je istakao da je za njegov slab plasman delimično kriva i finansijska situacija i samo potvrdio priču da je tenis izuzetno skup sport, ali i da je upliv menadžera i te kako prisutan.

“Daću vam primer – 2009. sam igrao polufinale u Kremoni sa Tomićem, koji je tada bio 170. na svetu. Ja sam bio oko 200. mesta. Znate li koliko je ljudi imao sa sobom? Šest. Ja sam bio samo sa kondicionim trenerom. U tome je razlika. Tomić mi je rekao da je dobio kreditnu karticu sa neograničenim limitom od Teniske asocijacije Australije i da je potrošio oko milion i po dolara. Osim toga, još kao junior potpisao je ugovor sa Najkom – da je bio između 50. i 100. mesta na svetu, dobijao bi još 300 hiljada evra godišnje, duplo više ako uđe u Top 50. Sa druge strane, ja dobijam 15 hiljada dolara od mog sponzora i moram 20 posto da dajem menadžeru. To sve govori“.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.