08/06/16 - 17:13h

BEZ MILOSTI: Marija Šarapova suspendovana na dve godine!

 

Ishod “slučaja Šarapova” je konačno poznat. Ruska teniserka je suspendovana na dve godine…

zimbio.com

zimbio.com


Međunarodna Teniska Federacija (ITF) suspendovala je Mariju Šarapovu na dve godine. To znači da Ruskinja neće moći da se takmiči na profesionalnim turnirima u tom periodu.

Šarapova je bila pozitivna na doping testu u januaru ove godine tokom Australijan opena, zbog čega je od marta bila na privremenoj suspenziji.

Šarapova je tu supstancu koristila od 2006. godine, ali se ona našla na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine. ITF je naveo da se kao početak kazne navodi 26. januar, što znači da bi sportu mogla da se vrati u februaru 2018, kada će imati 31. godinu.

Marija je tada istakla da sporni meldonijum, lek koji je zabranjen u većini zemalja, a pomaže u problemima sa srcem, uzima punih deset godina, kao i da je njega greška što nije proverila da je spomenuti lek zabranjen od početka nove sezone.

Iako je Svetska antidoping agencija (WADA) nedugo zatim saopštila da njeni naučnici nisu sigurni koliko lek ostaje u organizmu, shodno tome naloživši nova testiranja sportista koji su testirani pozitivno pre prvog dana marta, Šarapova je na istoj konferenciji za štampu dodala da ga i dalje koristi.

29-godišnja Ruskinja je petostruka grend slem šampionka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.