23/09/15 - 10:30h

Marej želeo da “žrtvuje” završni Masters zbog DK finala, ali ATP upozorava

 


Proteklog vikenda Endi Marej je odveo Veliku Britaniju u finale Dejvis kupa, a spreman je da uradi sve da bi osvojili titulu, pa i da “žrtvuje” završni Masters sezone. Međutim, predsednik ATP Kris Kermod rekao je da je Marej obavezan da učestvuje u finalu ATP turnira u novembru i da jedino može da pauzira zbog povrede.

Andy Murray of GB

Andy Murray of GB

Borba za popularnu “salataru” na programu je od 27. do 29. novembra, a jedino šta je za sada poznato jeste to da Britanci igraju protiv Belgije i da njihovi protivnici biraju mesto i podlogu. Samo nedelju dana pre toga je na programu završni Masters sezone u Londonu, koji se igra od 15. do 22. novembra, a Endi Marej bi, radi bolje pripreme, mogao da propusti takmičenje u prestonici Engleske.

“Učešće u Londonu će biti pod znakom pitanja ako budemo igrali protiv Belgije na šljaci. Onda ću trenirati na toj podlozi i pripremati se za finale. Videli ste prošle sezone, na primeru Federera, da su mečevi u “O2 areni” veoma teški i zahtevni i da ako dođete do finala u nedelju, potrebno vam je vreme za odmor. Ne možete da odigrate pet mečeva protiv najboljih i onda da ne napravite pauzu”, rekao je Marej.

Međutim, odmah je na ovakvu izjavu reagovao i ATP, a predsednik Kris Kermod je rekao da je Endi obavezan da učestvuje na završnom Mastersu, osim ako ne bude imao problema sa povredom.

“Svi igrači koji se kvalifikuju za to takmičenje obavezni su da na njemu učestvuju, a jedino mogu da pauziraju u slučaju povrede”, rekao je Kermod.

Britanci su do sada devet puta osvajali Dejvis kup, a poslednji put su bili šampioni davne 1936. godine pod vođstvom Freda Perija i Badija Ostina, što je samo motiv više za Mareja, koji je nakon Perija postao i prvi Britanac sa titulom na Vimbldonu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Dejvis Kup, Endi Marej, Masters, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.