25/09/18 - 15:02h

Marej: Teško je pobeđivati nakon pauze

 


Endi Marej rekao je da će njegov raspored za narednu godnu zavisiti od toga kakve rezultate bude ostvarivao na turnirima.


Britanac nakon operacije kuka koju je imao u januaru pokušava da se vrati u vrhunsku formu.

Ovogodišnju sezonu završiće turnirima u Šenženu i Pekingu.

– Važno je koliko mečeva pobeđuješ. Ako igraš prema lakšem rasporedu, 10 ili 11 turnira godišnje, ali pobediš u samo 10 mečeva, onda 20 mečeva godišnje nije dovoljno. Idealno bi bilo da imaš lakši raspored a da pobeđuješ. Kada se vraćaš posle duže pauze, kada je pao plasman na ATP listi i kada nisi nosilac, teško je pobeđivati.

Marej je rekao i da će broj turnira na kojima će učestvovati zavisiti od rezultata koje bude ostvarivao:

– Ako budem pobeđivao, onda ću sigurno smanjiti broj turnira u odnosu na prethodne godine. U 2016. godini, koja je bila moja najbolja na turu, mislim da sam odigrao 15 ili 16 turnira. To nije mnogo, ali kada pobeđuješ dostigneš brojku od 80 mečeva, što je mnogo. Ako osvojim turnir, uvek mogu da preskočim onaj koji sledi naredne nedelje, a to nisam radio u prošlosti. Možda ću tokom sezone na šljaci smanjiti broj turnira, kako bi sebi omogućio više vremena da treniram i oporavim se. To nisam radio prethodnih godina, ali takav je raspored u tenisu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari