17/04/16 - 11:11h

Marej o sukobu sa sudijom: Kad gubite, sve vam smeta (video)

 


Endi Marej je u toku polufinalnog susreta sa Rafaelom Nadalom imao nekoliko žustrih rasprava sa sudijom Damijenom Dumusoom. Kritike na račun sudije, Britanac je izneo i na konferenciji posle meča.

Endi Marej

Endi Marej nije uspeo da se plasira u finale Mastersa u Monte Karlu. U trenutku kad je shvatio da gubi kontrolu u meču, postao je nervozan i ulazio u sve češće rasprave sa sudijom Dumusoom.

Zamerao je Britanac to što sudija ne sankcioniše Nadalove pauze između poena.
Sukob na terenu je kulminirao je u trećem setu pri rezultatu 4:1 za Španca. Sudija je krenuo da proveri trag loptice, a nervozni Marej je šutnuo lopticu ka njemu, što je naljutilo Dumusou.

Dosta je bilo Endi. Ovo je već drugi put. Krenuo sam da proverim lopticu, a ti udaraš lopticu ka meni. Možeš da se ne slažeš sa mojim odlukama, ali moraš da me poštuješ“, rekao je Dumusoa Mareju za vreme pauze.

Pokušao je drugi reket sveta da se opravda, ali sudija ga je podsetio da je već jednom poslao lopticu ka sudijskoj stolici.


Raspravu sa sudijom, Endi je prokomentarisao i u razgovoru sa medijima po završetku meča.

Očigledno je da je on (Nadal, prim.aut) pravio preduge pauze između poena, a opomenu je dobio tek u poslednjem gemu. Sve ste videli, pa sami zaključite. Znate, takve stvari se dešavaju na terenu, i ne znam koliko mogu da utiču na ishod meča. Ali kada gubite, sve vas lako isfrustrira“, izjavio je Marej.

Za razliku od komentara upućenih sudiji, Marej je za svog protivnika imao reči hvale.

Igrao je sigurnije u važnim trenucima i zasluženo je pobedio.

Novinare je zanimao i komentar Rafaela Nadala o raspravi Mareja i Dumusoe. Španac je odgovorio da ne zna šta se desilo između njegovog protivnika i sudije tokom meča.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
irena April 17, 2016 Odgovori

NEKA MU JE REKAO HAHAHA I AM NOT STUPID ANDY

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.