08/06/19 - 09:47h

Marej: Lepo bi bilo kada bih se ponovo takmičio, ali…

 


Britanac Endi Marej rekao je da ga više toliko ne brine hoće li moći da se vrati takmičenjima.


Endi je u fabruaru imao drugu operaciju kuka. Nakon oporavka, na teren bi trebalo da se vrati na turniru u Kvinsu, ali samo u dubl konkurenciji sa Felisijanom Lopezom.

– Dok sam se oporavljao od operacije, tenis mi je bio najvažnija stvar. Samo sam želeo da se vratim na teren. Sada kada ne osećam bol i kada sam počeo da se bavim i drugim stvarima, prilično sam opušten u vezi sa tim hoću li se vratiti ili ne. Lepo bi bilo kada bih se ponovo takmičio, ali je u redu i ako ne uspem.

Endi je poslednji meč pre operacije odigrao na Australijan openu gde je u prvom kolu poražen od Roberta Bautiste-Aguta.

– Ako je meč u Australiji bio moj poslednji, onda sam se oprostio na fantastičan način. Meč je bio odličan, atmosfera savršena. Shvatio sam u međuvremenu da nije bitno da uvek pobeđuješ, već da uvek daješ svoj maksimum. Ako se vratim, drugačije ću gledati na sve stvari nego što sam to radio tokom većeg dela svoje karijere. Želim da više uživam.

On kaže da je tokom oporavka imao podršku svoju kolega.

– Bio je to vrlo težak period za mene jer nisam mogao ni da pretpostavim šta će da se dogodi. Ostali igrači su mi pružili podršku i to je lepo. Nisam naročito blizak sa njima, ali sam dobio nekoliko poruka od Federera, Vavrinke, jednu ili dve od Nadala.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Endi Marej, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.