19/02/15 - 11:09h

Marej: Beker nije učinio Novaka boljim igračem

 

Britanski teniser Endi Marej,koji je u finalu Melburna poražen od Novaka Đokovića ne veruje u tezu da je legendarni Nemac Boris Beker poboljšao igru srpskog tenisera od kada rade zajedno.

Nole i Endi

Nole i Endi

Morao bih da budem iskren, pa da kažem da ne vidim nikakvu naročitu razliku u Novakovoj igri sada, u poređenju sa onom iz perioda kada ga Beker nije trenirao i kada je radio isključivo sa Marijanom Vajdom. Beker ga nije učinio boljim teniserom“, izjavio je Škot za Sport Bild.

Britanac ipak smatra da to ne znači da Bekerov rad nema pozitivan uticaj na Novaka i na njegove rezultate.

Đoković je u tandemu sa Borisom Bekerom po drugi put podigao pehar na Vimbldonu, povratio prvo mesto na ATP listi, a početkom godine se okitio i rekordnom petom titulom na “Ozi openu”.

Škotlanđanin je dodao i da mu prija rad sa Ameli Morezmo, kao i da se lakše otvara ženama nego muškarcima.

Ona me je učinila boljim. Smatram da su kritike na Amelin račun neosnovane i izraz nepoštovanja, a odluka da angažujem ženskog trenera ne predstavlja ništa neobično. Radije se otvaram ženama, nego muškarcima, sve do svoje 18. godine redovno sam trenirao sa svojom majkom“, istakao je Endi Marej.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Australian Open, Australijan Open 2015, Endi Marej, Grend Slem, Intervju, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.