11/04/16 - 14:39h

Marakeš: Delbonis preko Ćorića do titule

 


Šampion ATP turnira u Marakešu je Federiko Delbonis. Argenitnac je u finalu salvaldao mladog Bornu Ćorića rezultatom 6:2, 6:4.

zimbio.com

zimbio.com


Ovim uspehom, Federiko Delbonis se vratio u Top 40 na ATp rang listi. Ovaj 25-godišnjak je osvojio drugu titulu u karijeri, nakon Sao Paola 2014. Četvrti nosilac je ispalio četiri as udarca u finalu, i spasao sve tri brejk lopte sa kojima se suočavao, i tako sprečio Ćorića da postane prvi tinejdžer šampion na ATP Turu još od 2008.

19-godišnji Hrvat je vrđio pritisak od prvog gema, ali je Delbonis bio sjajan sa osnovne linije. Argentinac je uspeo da napravio brejk u četvrtom gemu, nakon neiznuđene greške protivnika, a potom ga i duplirao za komfornih 6:2 u prvom setu.

Igrači su bili sigurni na svom servisu sve do devetog gema drugog seta, kada je Ćorić bio blizu prvog brejka. Imao je dve vezane brejk lopte na 15:40, ali je iskusniji protivnik osvojio 10 od narednih 13 poena, izvukao se iz teške situacije i lako napravio brejk za 6:4 u drugom setu.

Pobedom u finalu koje je trajalo 90 minuta, Federiko Delbonis je postao prvi Argentinac koji je trijumfovao na marokanskom turniru još od Mariana Puerte, kojem je to pošlo za rukom 2005. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Federiko Delbonis, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.