18/06/17 - 10:22h

Maldini ide u teniske profesionalce!?

 


Sedam godina nakon što je završio profesionalnu karijeru, legenda italijanskog fudbala Paolo Maldini rešio je da se na isteku pete decenije života oproba u novom sportu – tenisu.


Twitter

Defanzivac Milana dobio je “vajld kard” da nastupi na jednom čelendžeru upravo u gradu gde je proveo svoj igrački vek, a to će učiniti u konkurenciji dublova, gde će nastupiti sa trenerom i prijateljem Stefanom Landoniom.

Njih dvojica trijumfovali su na jednom manjem truniru, koji je poslužio kao kvalifikacioni za milanski čelendžer, pa su ih organizatori pozvali da učestvuju i u glavnom nadmetanju.

Tako će, na specifičan način, bivši reprezentativac Italije proslaviti 26. juna svoj 49. rođendan

Znali smo da možemo da igramo dobro, ali je ovo ipak bio naš prvi profesionalni turnir. Ipak, stekli smo iskustvo nastupima na nekim humanitarnim događajima. Paolu malo “zapinje” tehnika, jer je tek pre pet, šest godina počeo da igra tenis, ali da je počeo koju godinu ranije, ko zna dokle bi dogurao. Ima fantastične psihičke i fizičke mogućnosti, mentalno je jak i uopšte ne popušta u ključnim momentima – rekao je 45-godišnji Landonio za “Italijanski tenis”.

Paolo Maldini je odigrao 902 utakmice za Milan, a 126 puta nastupio je u reprezentativnom dresu. Osvojio je sedam titula, jedan Kup italije, pet italijanskih Superkupova, pet puta je bio klupski prvak Evrope, pet puta i osvajač UEFA Superkupa, pobednik Interkontinentalnog kupa je postao u dva navrata, a jednom FIFA prvenstva sveta za klubove. Sa Italijom je 1994. bio vicešampion sveta, a 2000. Evrope.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari