26/03/16 - 22:25h

Majami: Nadal predao Džumhuru!

 


Španski teniser Rafael Nadal bio je prinuđen da preda meč Damiru Džumhuru u trećem setu.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


Nadal je četvrti teniser koji je za 24 časa iz zdravstvenih razloga morao da preda meč na tuniru u Majamiju – pre njega su to učinili Švajcarac Rodžer Federer, američki teniser Radživ Ram i Brazilac Beluči.

Španski teniser je predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu tenisera iz Bosne i Hercegovine od 3:0 u odlučujućem delu igre.

Damira Džumhura u narednom kolu čeka susret sa Kazahstancem Kukuškinom, kome je Beluči predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima.

Nadal je igrao dobro i lako dobio prvi set sa 6:2, a Džumhur je tada tražio tajm-aut i bio je na korak od predaje. Lekarskom timu je objasnio da mu je muka, date su mu pilule i on je posle kratke pauze odlučio da nastavi meč.

Ipak, momak iz BiH je od tog trenutka zaigrao mnogo bolje a nadal je zapao u zdravstvene probleme, što je njegov rival umeo da iskoristi i dobije drugi set sa 6:4.

Na startu trećeg seta, Španac je zatražio lekarsku pomoć. Bilo je vidljivo da sa njim nešto nije u redu, teško je govorio, ali nije želeo da preda i vratio se na teren. Ipak neizbežno se dogodilo nakon trećeg gema, pri vođstvu Džumhura od 3:0.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Majamiju, Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.