23/04/24 - 12:03h

Madrid: Rafa obara dva rekorda, Karlitos juri najvažniji

 

Dva domaća asa biće u fokusu.


Rafael Nadal

U sredu su na programu prvi mečevi Mastersa u Madridu. Posebnu pažnju privući će dva domaća favorita, Rafael Nadal i Karlos Alkaras.

Stariji od dva Španca je prošle nedelje u Barseloni vratio takmičarskom tenisu nakon duge pauze, ali se nije naigrao, pošto ga je u 2. kolu rutinski savladao Aleks De Minor.

Protivnik na startu Madrida biće mu Darvin Blanš, Amerikanac koji će u setpembru napuniti tek 17 godina. Ovaj meč će ući u istoriju po starosnoj razlici, koja će biti najveća u istoriji Masters 1.000 turnira, od uspostavljanja tog formata 1990.

Naime, Nadal je od pomenutog mladića stariji 21. godinu i 117 dana.

Prethodni rekord držao je prošlogodišnji duel Gaskea i Landalusa prošle godine, takođe u Madridu.

Rafael Nadal će oboriti još jedan lični rekord – Madrid će postati prvi ATP turnir na kojem je učestvovao 20 puta. Debitovao je 2003. godine, kada je nastupio zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

Poseban motiv pred domaćom publikom imaće i Karlos Alkaras – ako osvoji titulu, postaće prvi igrač u istoriji turnira kojem je to tri puta zaredom pošlo za rukom.

Najuspešniji teniser na ovom takmičenju je Rafael Nadal sa pet trofeja, ali ne u nizu. S druge strane, Madridski open nema dugu tradiciju, premijeru je imao 2002. u dvorani, a 2009. se preselio na šljaku.

Ono što Alkarasu ne ide na ruku sigurno će biti činjenica da je zbog povrede ruke morao da odustane od učešća u Monte Karlu i Barseloni, prva dva takmičenja sezone na šljaci.

Madrid: Kecmanović na Ženga, Lajović sa kvalifikantom do prilike za osvetu!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Madridu, Rafael Nadal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.