03/05/16 - 12:29h

Madrid: Nastavlja se “seča favorita” – Begu šokirala Muguruzu!

 


Nastavljeno je sa velikim iznenađenjima na startu ženskog turnira u Madridu. Nakon eliminacije prvog i drugog nosioca već u prvom kolu, učešće je završila i Garbinje Muguruza, koja je bila postavljena za trećeg nosioca.

zimbio.com

zimbio.com


Novo iznenađenje u Madridu. Posle Radvanjske i Kerber, učešće u singlu završila je i Špankinja Garbinje Muguruza. Bolja od nje bila je Rumunka Irina-Kamelija Begu sa 5-7, 7-6 (4), 6-3, posle skoro tri sata borbe.

U prvom kolu, Begu je savladala Judžini Bušar, takođe u tri seta.

Muguruza je uspela da se vrati posle zaostatka od 5:2 u prvom setu. Osvojila je pet gemova za redom i povela sa 1:0, ali, kada se očekivalo da to slomi otpor njene protivnice, deslio se suprotno.

Rumunku je ponovo povela sa 5:2, i ponovo ispustila tu prednost. Pri rezultatu 5:3 propustila je da iskoristi tri set lopte, pa je drugi set otišao u taj-brejk, koji je Rumunka dobila sa 7:4 i produžila meč.

34. teniserka sveta je odlučujući korak ka pobedi odtvarila u sedmom gemu, kada je brejknula za 4:3. nije dozvolila protivnici priliku za povratak do kraja meča, ostvarivši pobedu karijere nad četvrtom teniserko sveta, i to pred njenim navijačima.

Begu se u sledećem kolu sastaje sa Kristinom MekHejl.

Za razliku od prva tri nosioca, Simona Halep i Viktorija Azarenka nisu imale problema da opravdaju ulogu favorita – Rumunka je bila sigurna protiv Knap, 6:1, 6:1, a Beloruskinja protiv Aliz Korne, 6:3, 6:2.

Madrid, 2. kolo

MekHejl – Ka. Pliškova 2:0
Tig – Stivens 2:0
Gavrilova – Svitolina 2:0
Kvitova – Vesnina 2:0
Azarenka – Korne 2:0
Kiz – Štricova 2:0
Čiriko – Ivanović 2:1
Begu – Muguruza 2:1

Utorak

Halep – Knap 2:0
Stosur – Safarova (pred.Safarova)
Pavličenkova – Đorđi (pred. Đorđi)
Baščinski – Makarova
Suarez Navaro – Lisicki
Cibulkova – Garsija
Zigmund – Lučić Baroni
Kirstea – Kovinić

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Madridu, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.