01/05/16 - 13:41h

Madrid: Lajović bez glavnog žreba

 


Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Madridu. On je na poslednjoj prepreci zaustavljen od Kolumbijca Santijaga Hiralda, koji je slavio rezultatom 6:4, 6:3.

D. Lajović43
S. Hiraldo66

Dusan Lajovic

Dusan Lajovic


Dušan Lajović ipak nije uspeo da se dokopa glavnog žreba takmičenja u glavnom gradu Španije. Nakon jučerašnje sigurne pobede nad Špancem Munarom, srpski teniser nije uspeo da savladao i 28-godišnjeg Koliumbijca koji se nalazi u sasvim dobroj formi.

Ključni trenuci prvog seta dogodili su se u petom gemu. Lajović je propustio da iskoristi čak sedam gem lopti, što je Hiraldo kaznio i iz drugog pokušaja oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

To se ispostavilo odlučujućim i za kompletan meč. Hiraldo je napravio dupli brejk i poveo sa 5:2 u drugom setu. Dušan je uspeo da vrati jedan brejk, smanji na 5:3, ali nije uspeo da ga potvrdi, pa je Kolumbijac proslavio plasman u prvo kolo Mutua Madrid opena.

To je bilo drugo od sedam finala kvalifikacija – u prvom je Lukas Puij savladao Menendeza sa 2:1. Za učešće u glavnom žrebu boriće se još: Hase – Karbaljes Baenja, Kudla – Beker, Erber – Južnji, Granoljers – Stepanek i Kukuškin – Istomin.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Masters u Madridu, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.