01/05/16 - 17:58h

Madrid: Jelena zaustavljena u prvom kolu

 


Srpska teniserka Jelena Janković zaustavljena je već u prvom kolu turnira u Madridu. Bolja od nje bila je Rumunka Sorana Kirstea sa 6:4, 6:3.

J. Janković43
S. Kirstea66

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic


Iako je tek 131. teniserka sveta, Kirstea je i ranije zadavala Jeleni porbleme, pobedivši je u tri od šest odigranih mečeva.

U meču koji je trajao sat i 21 minut, Rumunka je u oba seta napravila preokret. Jankovićeva je u oba gema prva napravila brejk, ali je odmah potom ispuštala svoj servis.

Jelena je prva stekla brejk prednosti, povela sa 2:1 u prvom setu, ali je Kirstea iskoristila prvu priliku da vrati izgubljeno.

Serverke su bile sigurne do 10. gema, kada je Jelena popustila pod pritiskom protivnice. Kirstea je iskoristila treću set loptu i povela sa 1:0.

Početak drugog seta bio je sličan prvom – ponovo je Jelena brejknula za 2:1, i ponovo odmah ispustila prednost. Potom je još jednom viđena ista situacija, srpska teniserka nije uspela da sačuva servis ni posle brejka za 3:2.

Od tog trenutka, Kirstea je osvojila četiri gema za redom i slavla pobedu vrednu plasmana u drugo kolo nadmetanja u Madridu.

Rumunka će u drugom kolu igrati protiv 47. teniserke sveta, Danke Kovinić iz Crne Gore.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Masters u Madridu, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.