24/02/14 - 20:00h

Ma šta rade ti Brazilci?!?

 

Sećate se da je Dejan Rambo Petković nedavno osuo drvlje i kamenje na grad Rio de Žaneiro zbog neisplaćenog duga, kako njemu tako i Novaku Đokoviću? E pa, to nije sve. Izgleda da je legendarni fudbaler samo otvorio “pandorinu kutiju”.

Naime, predsednik ATP-ja, Kris Kermoud, tvrdi da Rio de Žaneiro duguje ovoj organizaciji čak 3 miliona dolara – i da ne očekuje da Brazilci to plate!

kris kermoud

Iskren da budem, jako je gadna situacija– kaže Kermoud

Imali smo ugovor sa turističkom organizacijom Ria. Uspostavili smo dogovor sa više nego jasnim odredbama. Nažalost, jednostavno nismo isplaćeni. I čini mi se da uopšte i nećemo biti, s obzirom na ponašanje dužnika.

Vlada države Rio de Žaneiro nije bila dostupna za odgovor na ove optužbe.

Inače, Brazilski državnici su pod velikim pritiskom jer građani od njih zahtevaju da prekinu sa finansiranjem sportskih događaja. Procenjeno je da će ih organizacija najveće fudbalske smotre koštati oko 14 milijardi dolara, a situacija u tamošnjem društvu nije nimalo ružičasta. Sličan trošak će biti potreban i za priređivanje OI 2016. Socijalna nejednakost je sve veća, tako da je nedosputivo davati prioritet finansijski mega – zahhtevnim sportskim manifestacijama.

Kermoud ističe da ATP već mesecima ne uspeva da dođe do Serđa Kabrala, guvernera države Rio de Žaneiro. U prospektu turnira nalazi se upravo njegova slika na kojoj želi dobrodošlicu svima na takmičenje.

Inače, organizator Rio Opena je kompanija IMX, koja se bavi sportom i zabavom (šou biznisom). IMX je prošle godine otkupila ovaj turnir od Memfisa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.