17/04/19 - 20:45h

London “gubi” završni Masters

 

London izgleda neće više biti domaćin završnog Mastersa, a najbliži da ga zameni je Torino.


Završni masters koji se održava u O2 Areni u Londonu najverovatnije će prometi dom. Već duže vreme spekuliše se o tome da će se poslednji turnir sezone preseliti, a prema najnovijim informacijama ta odluka je već donesena.

Gde će se održavati poslednji Masters još uvek nije poznato ali je najbliži tome italijanski grad Torino najviše zbog toga što je Teniski savez Italije izdvojio čak 15 miliona evra za Torino.

Taj grad bi od 2021. mogao da preuzme ovaj turnir i da se osigura u naredne četiri i zameni prestonicu Velike Britanije koja je bila domaćin 10 godina.

Pored Torina, jedan od najozbiljnijih kandidata je Tokio, a svakako će biti teško nadomestiti uspeh O2 arene i Londona, koja je do sada na godišnjem nivou primala preko 250.000 ljudi i ATP-ju donosila 15 odsto ukupnog profita tokom cele sezone.

I među teniserima se u poslednje vreme vodi polemika da li treba izmeštati završni Masters iz Londona ili ne.

Rodžer Federer, dvostruki šampion iz O2 arene, u nekoliko navrata je izrazio želju da Završni masters ostane tamo gde jeste.

Ne znam koje su opcije moguće, bitno je sagledati ih. Ali, ako je sa O2 sve u redu i ako publika i dalje dolazi, onda je to dobra saradnja. Što ne bi ostali tamo? Ne vidim razlog za promenu, sem ako neko baš žarko želi to da preuzme i pruži ogromnu podršku Turu. Ovde je sve do sada bilo super i ja sam uživao igrajućiiskren je bio Federer.

Novak Đoković ne slaže se sa Federerom i srećan je srećan što dolazi do promene.

– Nije da želim da se preseli iz Londona, nego jednostavno mislim da bi koncept turnira trebalo da bude ‘putujući’. To je najveći turnir koji je pod okriljem ATP-ja i na njega dolazi osam najboljih igrač koji se takmiče u jedinstvenom formatu. Mislim da je to sjajan način da se tenis promoviše u celom svetu”- izjavio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.