30/07/14 - 08:48h

Lisicki protiv Ane oborila rekord u brzini servisa (video)

 

Sabine Lisiciki i naša Ana Ivanović rano jutros ukrstile su rekete na turniru u Stenfordu, u Kaliforniji. Naša teniserka uspešno je preskočila prvu prepreku, ali se čini da će ovaj meč ostatiti više u sećanju nemačkoj teniserki, nego Ani. Razlog za to je što je Lisicki odservirala servis brzinom od 211 km/h, što je novi rekord u ženskom tenisu.

Lisicki servis rekord 1

Nemica je ovaj projektil ispalila u jedanaestom gemu prvog seta, pri rezultatu 40:30. Iako je uspela dobro da postavi reket, Ana nije uspela da vrati ovaj servis, pa je loptica završila u autu. Kada su krenule ka stolicama na pauzu, publika je ovacijama skrenula pažnju igračicama da je još jedan sportski rekord oboren.

Nemačka teniserka je odranije poznata kao sjajna serverka i već je važila za jednu od igračica sa najbržim servisom. Zbog toga već nosi nadimak “BoomBoom”. Lisicki je ovim servisom oborila rekord od 208km/h, koji je držala Venus Vilijams. Kompanija IDS, koja je zadužena za praćenje brzine servisa na ovom turniru, potvrdila je tačnost ovog podatka, a Lisicki je utehu od poraza podelila sa pratiocima na tviteru.

Lisicki servis rekord 2

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Sabina Lisicki, Statistika, Tenis Video, WTA Rang Lista, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.