29/11/16 - 15:21h

Lion Smit: Endi mora da napreduje da bi ostao prvi!

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije, Lion Smit, smatra da će prvi reket ove zemlje morati da unapredi svoju igru kako bi ostao najbolji na svetu.


lion_smit
Endi Marej je dominirao u drugom delu sezone, ponajviše zahvaljujući drastičnom padu Novaka Đokovića. Britanac je ostvario svoj san postavši svetski broj jedan. Međutim, selektor Lion Smit, koji je ujedno jedan od zaslužnijih trenera za Endijeva ostvarenja, smatra da će momak iz Danblejna morati još bolje ukoliko želi da se zadrži na tronu.

Možete da zamislite kako će izgledati njegove pripreme za novu sezonu – radiće do poslednje kapi znoja i pokušaće da postane još bolji. Sada kada je broj jedan mora da nađe način da tu i ostane i da se i dalje poboljšava – smatra Smit.

Marej je do velikog uspeha došao zahvaljujući sjajnoj seriji od 24 trijumfa u finišu sezone, a šlag na torti bila je pobeda nad Đokovićem u Londonu, u direktnom okršaju za prvo mesto na ATP rang listi.

Meni je fascinantno koliko je ustvari neophodno da od broja dva napredujete na broj jedadn. Možeš da uđeš u seriju pobeda i da se od recimo stotog mesta pomeriš dosta, ali za to jedno mesto treba da se uradi nešto nerealno – zato sam impresioniran kako je Marej nastavio da se razvija. Velike zasluge za to ima Ivan Lendl, ali ne treba zanemariti uticaj drugog trenera, Džejmija Delgada – konstatuje Lion Smit.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Lion Smit, Vesti


Komentari: 1

 
nikola November 29, 2016 Odgovori

Lion Smit , odkrio si Amerikum (:

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.