30/07/17 - 20:40h

Leonardo Majer osvojio ATP u Hamburgu!

 

Šampion ATP 500 turnira u Hamburgu je Argentinac Leonardo Majer, koji je u finalu savladao prezimenjaka Florijana sa 6:4, 4:6, 6:3.


Majer

Prvi put od 2013. godine, u finalu nekog ATP turnira sastala su se dva igrača koja se nalaze izvan top 100, a slavio je Argentinac, i ponovio uspeh iz 2014. godine, kada je takođe bio najbolji na ovom takmičenju. To su ujedno jedine dve titule u njegovoj karijeri.

Uspeh 30-godišnjeg “Gaučosa” je još veći ako se zna da je u glavni žreb stigao kao “laki luzer”. Na putu do trofeja, od prvog kola padali su Ramos Vinoljas, Jan-Lenard Štruf, Jiri Veseli, Federiko Delbonis, i na kraju Florijan Majer.

Prvi put u ATP istoriji dogodilo se da u dve uzastopne nedelje “srećni gubitnici” osvajaju trofej – pre sedam dana, u Umagu se radovao mladi Rus Andrej Rubljev.

Do pobede u finalu, 138. igrač planete je stigao nakon sat i 58 minuta borbe. Pritiskao je servis rivala u trećem setu, propuštao je brejk lopte, ali je u osmom gemu ugrabio priliku i brejknuo nemačkog prezimenjaka, da bi u narednom gemu rutisnki odservirao za veliki trijumf.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Hamburgu, Leonardo Majer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.