01/08/22 - 22:53h

Lendl: Razočaran sam zbog Novaka, a i zbog Nadala

 

Proslavljeni teniser Ivan Lendl govorio je o trci za najboljeg tenisera svih vremena.


Foto: Julian Finney/Getty Images Europe

Ivan se nalazi u Puli gde će biti učesnik teniskog turnira veterana.

U razgovoru sa hrvatsku “Nova TV”, on je govorio o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru i njihovoj trci za najboljeg u istoriji.

– Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinanto je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to geldati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike. – rekao je on.

Zbog toga što nije vakcinisan Đoković verovatno neće moći da igra na US openu, a Lendla su upitali da to prokomenariše.

– Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A, mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri GS trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori ‘da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar’. To nije pošteno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Ivan Lendl, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.