18/06/16 - 08:32h

Lendl: Đoković može biti još bolji u svim aspektima!

 


Endi Marej je obnovio saradnju sa Ivanom Lendlom u cilju da napreduje kako bi se kvalitetom približio Novaku Đokoviću i osvojio grend slem posle duže pauze. Slavni Čeh tvrdi da zna put do ostvarenja te ambicije Britanca, ali takođe smatra da u igri srpskog asa ima mesta za dodatni napredak, i to u svim elementima teniske igre…

zimbio.com

zimbio.com


Endi Marej je pobednički započeo sa drugim mandatom Ivana Lendla u svom timu, plasiravši se u polufinale ATP turnira u Kvinsu, gde se bori za rekordnu petu titulu.

Nakon pobede Britanca u prvom kolu nad Mauom, Ivan Lendl je u intervjuu za BBC rekao da su on i Marej ostali bliski i nakon raskida saradnje 2014. godine.

Jedan od ključnih razloga pomenutog razilaženja bio je Lendlov umor od čestih putovanja.

Nisu problem putovanja sama po sebi, već činjenica da se retko gde zadržavamo duže od pet dana, a onda iznova moramo na aerodrom, i tako u nedogled.

Najvažnio posao Ivana Lendla biće pomoć Mareju da pobedi neprikosnovenog Novaka Đokovića.

Mislim da ima prostora da Đoković bude još bolji u svakom segmentu igre – pomenuo je osmostruki grend slem šampion u intervjuu.

Lendl će pokušati da smanji razliku između prvog i drugog tenisera sveta.

Radićemo na određenim delovima igre koji su za Endija trenutno važniji od ostalih – rekao je novi-stari Marejev trener, ne želeći da otkriva detalje.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivan Lendl, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.