20/06/16 - 19:48h

Lejton Hjuit igra na Vimbldonu!

 


Iako je na poslednjem Australijan openu objavio kraj igračke karijere, Lejton Hjuit se u martu i junu vratio takmičenjima. Slavni Australijanac će na predstojećem Vimbldonu (27. jun – 10. jul) igrati muški dubl u tandemu sa zemljakom Džordanom Tompsonom.

Hjuit

Hjuit


Nekada svetski broj jedan i šampion Vimbldona 2002. vratiće se ovog leta na terene “Old England Club”-a. Tokom 18-godišnje karijere na turu, Hjuit je u dublu zabeležio skor od osam pobeda i šest poraza na Vimbldonu.

Prvi put na ovom takmičenju nastupio je 1999. u tandemu sa Rodžerom Federerom, kada su poraženi u trećem kolu. S druge strane, njegov partner na ovogodišnjem Vimbldonu, Džordan Tompson, debitovaće na londonskoj travi.

Australijski dubl je jedan od šest koji su dobili valjd kartu za glavni žreb turnira, pored Kajla Edmunda i Džejmsa Vorda, te Džonatana Maraja (šampion 2012.) i Adila Šamasdina.

Objavljeno je i šest od osam imena dobitnika vajld karti u muškom singlu. To su Dastin Braun, Radek Štepanek i domaće nade: Lajam Broudi, Brajden Klajn, Aleksander Vord i Džejms Vord.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Lejton Hjuit, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.