03/06/19 - 19:54h

Legende podržale Tima

 

Legende tenisa, Pet Keš i Anabel Kroft, podržali su Dominika Tima iz Austrije koji je na preskonferenciji u Parizu doživeo neprijatnu situaciju.


Dominik Tim

Naime, četvrti teniser sveta je nakon pobede nad Pablom Kuevasom u trećem kolu Rolan Garosa bio prinuđen da ranije završi preskonferenciju jer je Serena Vilijams, koju je porazila Sofija Kenin, želela da izađe pred novinare pre zakazanog vremena, a ogranizatori turnira su želeli da joj izađu u susret.

Tim je napustio salu, ali je, opravdano, bio pogođen osim postupkom čelnika Rolan Garosa.

Keš je povodom toga rekao da je Dominiku pokazano veliko nepoštovanje:

– Svi su napravili grešku u tom slučaju. Dominik nije neki junior ili nepoznati kvalifikant. On je momak koji je stigao do finala Rolan Garosa prošle godine, do polufinala godinu dana ranije, u deset najboljih na svetu je, jedan je od favorita ovde. Ali, da Serena kaže da ulazi unutra bez obzira na sve, da li su organizatori to podržali ili ne, to je zaista pogrešno. I pokazuje izuzetno nepoštovanje. Dešava se previše često.

Sa njim se slaže Anabel Kroft koja smatra da Austrijanac treba da dobije izvinjenje:

– U pitanju je faktor straha. Činjenica je da su se uplašili da bi u slučaju da ne održi konferenciju odmah mogla da ode i novinari ne bi dobili njene izjave koje su im potrebne. Pitanje je ko se tu nešto pita. Pokazano je nepoštovanje prema momku koji je i dalje na turniru, a kakav god da je razlog, ona bi trebalo da bude primorana da sačeka dodatnih nekoliko minuta dok on ne završi. Ovde su obrnute uloge i trebalo je da nastane haos. Zgrožena sam kad pomislim na to. Duguju mu izvinjenje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Grend Slem, Pet Keš, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.