20/01/16 - 12:07h

“Latinoanonimus” tvrdi: Najbolji nameštali, znao sam rezultate

 


Počeo sam verovati da su i najbolji teniseri umešani u nameštanje mečeva kada mi je čovek do tančina objasnio šta će se događati na naredna dva turnira. Svaka njegova reč se obistinila.

Tenis
Povodom afere koja je na početku Australijan opena izašla u javnost i uzdrmala teniski svet , neimenovani teniser iz Južne Amerike tvrdi za Bi-Bi-Si (BBC) da se nameštanja ne dešavaju samo u “nižem miljeu”, već u vrhunskoj konkurenciji.

Teniser, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da su teniski zvaničnici upoznati sa tim ko je sve umešan, ali da ne žele da zaustave nameštanje.

Kada vidimo da se to dešava, nastavljamo dalje da radimo i gledamo svoja posla – istakao je on.

Po njegovim rečima, postoje tri veće grupe koje kontrolišu klađenje na teniske mečeve i isplate igračima se vrše u kešu, bez ikakvih tragova.

Svaka grupa ima veliki broj ljudi koji razgovaraju sa igračima. Takođe imaju veliki broj računa, negde 50-60, na koje uplaćuju male sume novca. Na kraju, to ispada velika suma, zaista ogromna – naglasio je anonimni teniser.
Kao teniser, znam ko namerno propušta lopticu ili vraća udarac u sredinu namerno. Ko se trudi, a ko ne. To nam je posao, mi to znamo -rekao je sagovornik, dodavši da igrači razmenjuju osmehe i komentare koji nagoveštavaju da su namestili meč.

Počeo sam da verujem da su najbolji teniseri umešani pre nekoliko godina, kada mi je jedan momak rekao kakav će rezultat biti na naredna dva turnira, rekao mi je ko će pobediti i kako će se to desiti. U početku sam mislio da se on samo hvali da bih ja pao na njegovu igru. Ali, onda sam se smejao kako je koji meč odmicao jer mi je rekao da če se baš tako nešto desiti. I govorim o Masters seriji, u kojoj učestvuju samo velika imena – nastavio je anonimni igrač.

On je istakao da mu nije samo rečeno ko će, već i na koji način pobediti, što ga je potpuno uverilo u verodostojnost priče o nameštanju u samom vrhu.

Dok sam gledao turnir, nisam mogao da verujem. Nije bilo lako znati da morate da izgubite. Kada krenete, a sve vam ulazi, počinjete da paničite. Tako da kada vidite da neki teniser pobeđuje tako lako, a onda počne da promašuje namerno, svaku lopticu, pa na kraju izgubi – jednostavno ne možete da verujete – završava anonimni Latinoamerikanac.

Da li će se klupko odmotati do kraja?

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Rang Lista, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.