16/06/15 - 16:02h

Laslo Đere nakon finala u Prostejovu grabi ka Top 100

 

Srpski teniser Laslo Đere svakako je jedan od najboljih naših mladih tenisera. Srbin je za ovu sezonu sebi postavio dva cilja, a to su osvajanje jednog profesionalnog turnira iz serije čelindžera i ulazak u Top 100 tenisera sveta. Nakon sjajne partije u Prostejovu gde je igrao finale, naš igrač je trenutno 182. na ATP listi.

Laslo Djere

Laslo Djere

Nakon trijumfa nad Souzom, Lajovićem i Kližanom u Češkoj, naš teniser ne krije da je to njegov najbolji turnir u dosadašnjoj karijeri.

„Prostejov mi je bio najuspešniji turnir do sada, pogotovo što sam dobio tri igrača iz prvih sto, među kojim i Slovak Kližan koji je u top 50. Osećao sam se izuzetno dobro tokom celog turnira. Ipak, u finalu me je stigao umor i, jednostavno, više nisam imao snage. Šteta, mislim da sam mogao da osvojim turnir. U ovoj 2015. godini cilj mi je prvo da uđem među 150 najboljih, ali do septembra, a onda da pokušam, do kraja godine da se spustim i do top 100 na ATP listi. Uz to, da osvojim bar jedan čelindžer“, istakao je Laslo.

Sa momkom rođenim 2. juna 1995. godine u Senti i dalje radi isti tim i on je izuzetno zadovoljan ljdima koji ga okružuju.

„Sve je po starom. Trener mi je Miki Palađi, kondicioni Vladimir Zorić, kada sam kod kuće imam sparing partnere, ili pozovem nekog do kolega. Kada igram turnir onda odem par dana ranije da bih se adaptirao što pre i što bolje na uslove, okruženje, terene, a onda treniram tamo sa dobrim igračima, učesnicima takmičenja. Moj glavni menadžer je Allon Khakshouri koji obavlja odličan posao i zahvalio bi se Janku Tipsareviću koji mi pomaže svojim savetima i što uvek mogu da mu se obratim kada imam neko pitanje. Ali sve ovo ne bi funkcionisalo bez mog tate koji je glavni kordinator i pokretač svega ovoga“, hvali sve oko sebe Đere.

Laslo Djere

Laslo Djere

Laslo je nakon Češke igrao i u Moskvi, ali je tamo poražen već na startu od mladog Rusa Rubljeva, kome se predviđa sjajna teniska karijera. Međutim, naš igrač je zadovoljan poslednjim rezultatima na turnirima, koji su mu podigli nivo samopouzdanja, što je neophodno pred nastavak sezone.

„Sada sam stekao dosta samopouzdanja posle odigranog finala. Sezona je sasvim solidna do sada, imao sam neke dobre rezultate, ali što je možda jos važnije imao sam puno jakih mečeva, što mi pomaže u sazrevanju. Dobijao sam jake igrače i gubio sam od njih, ali mislim da je to jedan proces kroz koji moram da prođem“.

O svojim prednostima i manama, te o daljim planovima i Dejvis kup timu, Laslo Đere kaže:

„Moram napredovati u mnogim stvarima, moram popraviti forhend i servis. Mentalno sam sve češće stabilan, ali želim da budem takav u svim okolnostima i svaki put. Manje oscilacije se mogu desiti svima, ali trudiću se da te oscilacije budu stvarno male i retke, ako dođe do njih.
Sledeći turniri su čelindžeri, eventualno Vimbldon kvalifikacije ako slučajno upadnem. Nadam se da ću jednog dana biti pozvan i u reprezentaciju, kada dođe vreme, a do tada ću nastaviti da dajem svoj maksimum kako na turnirima tako i na treninzima“
, zaključio je mladi teniser.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Laslo Đere, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.