20/01/16 - 13:32h

Lajović zabrinut posle povrede: Planovi poremećeni

 


Dušan Lajović je danas poražen u pet setova od Aguta, nakon čega je predao dubl meč, u kojem sa sa Troickim borio protiv Hjuita i Grota.

Dusan Lajovic

Dusan Lajovic


Dušan je prvo je povredio Ahilovu tetivu, zatim su ga uhvatili grčevi, a posle je zbog povrede skočnog zgloba morao da preda i dubl meč nakon što je u singlu u pet setova poražen od Roberta Bautiste Aguta – 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1.

On je u izjavi za B92.net nakon meča govorio o problemima koji bi mu mogli poremetiti planove za nastavak sezone.

– U trećem setu sam istegao Ahilovu tetivu kada sam dotrčavao do lopte, tu sam stavio teg, pa mi nije smetalo do kraja meča, ali sam krajem četvrtog seta dobio grčeve. To mi je bio veći problem i ceo peti set sam imao grčeve u celim nogama, tako da nije bilo šanse da pobedim, samo sam stajao kao statua.

Nedugo posle tog meča Lajović je ponovo izašao na teren, zajedno sa Viktorom Troickim.

– Hteo sam da igram i dubl, dobio sam dovoljno vremena za odmor i nisam osećao posledice iz singla, ali sam iskrenuo zglob leve noge. Jednostavno, ovo nije bio moj dan – distorzija je u pitanju, videćemo koliko ozbiljna. Oteklo je sada, najbitnija je terapija, pauza je minimum sedam dana, videćemo hoću li posle toga moći da treniram. Peh, baš šteta – istakao je srpski teniser.

Dalji planovi su sada dovedeni u pitanje…

– Kito, Buenos Ajres, Rio de Žaneiro, Sao Paulo, to je plan, ali ne znam hoću li moći odmah da otputujem u Južnu Ameriku. Šljaka je mekša, bolja za zglobove – zabrinut je Lajović

Izvor: B92.net

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.