18/10/15 - 13:45h

Lajović u trećem kolu kvalifikacija, Krstin završio takmičenje u Moskvi

 

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za ATP turnir u Moskvi, dok to nije pošlo za ruku njegovom sunarodniku Peđi Krstinu! Dušan je eliminisao, u drugom kolu, nekada vrhunskog igrača Dmitrija Tursunova sa maksimalnih 2:0, dok je od Krstina bio bolji, takođe Rus, Vasilenko, sa 6:3, 6:2.

Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Prvi je na teren izašao Peđa Krstin, bio je favorit protiv 557. igrača planete Aleksadnra Vasilenka, ali je ipak poražen u dva seta. Meč je počeo sigurnim servisima, a onda je Rus u četvrtom gemu naporavio brejk, da bi, kada je Krstin to vratio, Aleksandar Vasilenko novim oduzetim servisom došao do velike prednosti, koju je potvrdio za 6:3. U drugom setu teniseru iz Rusije bila su takođe dovoljna dva brejka, u petom i sedmom gemu, te je time došao do 6:2, za konačnih 2:0.

Dušan Lajović je potvrdio ulogu prvog nosioca u kvalifikacijama i sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:3, 6:4 eliminisao je daleko poznatijeg Rusa, Dmitrija Tursunova. Susret je počeo sigurnim servisima, a jedan brejk, u šestom gemu prvog seta, za 4:2, bio je dovoljan tenisru iz Srbije za konačnih 6:3 u ovom setu. Drugi deo počeo je razmenom brejkova dvojice igrača, a onda je u nastavku Srbin novim oduzetim servisom, trećim u meču došao do olučujuće rpednosti, koju je uspeo da sačuva i na kraju slavi sa 6:4, za konačnih 2:0. Lajovićev poslednji rival u pokušaju da se domogne glavnog žreba turnira biće Nemac, Tobias Kamke.

Prvi favorit turnira u Moskvi je Marin Čilić, a on igrača iz Srbije u glavnom žrebu je Viktor Troicki.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Moskvi, Dušan Lajović, Peđa Krstin, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.