19/10/15 - 12:21h

Lajović u glavnom žrebu Moskve!

 


Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb ATP turnira iz serije 250 u Moskvi! Naš igrač je u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisao Nemca Tobiasa Kamkea sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, nakon jednog sata i 35 minuta tenisa. Naš igrač se ovim trijumfom pridružio u glavnom žrebu još jednom teniseru iz Srbije, Viktoru Troickom.

D. Lajović76
T. Kamke53
Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Dušan Lajović je bio prvi favorit u kvalifikacijama, a u potpunosti je opravdao tu poziciju pošto je sve rivale pobedio sa maksimalnih 2:0. U prvom kolu Srbin se sastao sa domaćim igračem Perfilovim, zatim je na red došao ruski veteran Dmitri Tursunov, a potom za kraj i Tobias Kamke.

Današnji susret počeo je servisima Tobiasa Kamkea, a već u prvom gemu je Srbin propustio brejk priliku. Međutim, vrlo važan trenutak u meču dogodio se u sledećem gemu, kada je naš teniser bio na servisu. Uspeo je Nemac da u jednom dugom gemu dođe do pet brejk prilika, međutim Dušan se ipak izvukao, osvojio taj gem i preuzeo stavri u svoje ruke. U daljem toku seta obojica su dobro servirali, a onda je, kada su svi očekivali taj-brejk, Dušan Lajović, nakon spasene set i brejk lopte u desetom gemu, oduzeo servis rivalu za 6:5, a potom i potvrdio isti za konačnih 7:5 u uvodnom delu igre.

Drugi set počeo je onako kako je mogao i prvi. Iskoristio je prvu brejk loptu u setu Dušan Lajović, potom je odlično servirao i novim oduzetim servisom došao do velikih i ispostaviće se nedostižnih 4:1. U nastavku igre teniseri su razmenili po jedan brejk, međutim to ništa nije promenilo, a Srbin je priveo meč kraju na pravi način, osvojivši set sa 6:3.

Teniseri koji čekaju rivala iz kvalifikacija i potencijalni rivali Dušana Lajovića su Pablo Kuevas, Robin Hase, Mihail Južni i Ilhan. Videćemo ko će našem igraču biti prvi rival u glavnom žrebu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Moskvi, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.