28/05/19 - 18:44h

Lajović: Srećan sam što sam meč završio u tri seta

 

Nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa, srpski teniser Dušan Lajović kazao je da je srećan što je meč završio u tri seta.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

Dušan je na startu drugog grend slema sezone savladao Tijaga Monteiru sa 6:3, 6:4, 6:4.

– Nije bio sjajan start jer sam odmah pretrpeo brejk, ali posle toga sam uhvatio ritam i zadovoljan sam igrom. Nije uopšte bilo lako iako sam završio u tri seta – za mene je nezgodan igrač jer je levoruk i dosta voli da ‘vrti’ iz forhenda po mom jednoručnom bekhendu. Očekivao sam da igram van svoje zone komfora, dobro je što su proširili terene, tako da sam mogao da stanem dosta daleko i da udaram iz položaja koji mi odgovara. U trećem setu sam jedino pao malo energetski, on je tu bio blizu da napravi brejk i da zakomplikuje situaciju, ali sam uspeo u pravom trenutku da se vratim, da bih onda od 40-0 napravio brejk. Srećan sam što sam sačuvao energiju i završio u tri seta, nemam zamerki.– rekao je on.

Njegov naredni protivnik je Francuz Eliot Banšetri koji je do glavnog žreba došao preko kvalifikacija, a onda u prvom kolu eliminisao Kamerona Norija.

– Ne znam mnogo o njemu, čak ga nikad nisam ni gledao. Sada je dobio Norija, naleteo sam na Kamerona u svlačionici i pitao ga kako je bilo, ali odgovorio mi je da on nije igrao dobro i da ga uopšte nije pritisnuo. Nije mogao da mi kaže ništa konkretno, ali pokušaću da nađem neke Eliotove mečeve. Opet, bolje nego Nori, koji je levoruk i nezgodan kad igra dobro. Četiri meča je dobio Francuz, imaće i publiku iza sebe.

Nakon njegove pobede, Srbija u drugom kolu ima petoricu tenisera u muškom žrebu.

– To je super vest. Miomir i Filip su izvukli dva teška meča i to je jako važno za njihovo samopouzdanje. Filip je u odličnoj formi, favorit je i u sledećem kolu (sa Karbaljesom Baenom), a Miomiru ćemo reći kako da igra sa Gofanom – imaće sve na papiru, ali mora to da sprovede u delo, meč je druga stvar i koristiće mu da ga iskusi. Voleo bih da imamo petoricu i u drugoj nedelju – ako ništa, više od jednoga jer verujem da ćemo jednog sigurno imati. Dvojica bi bila veliki uspeh, nadam se da će to postati standard, lakše nam je i u svlačionici.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Dušan Lajović, Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.