18/04/21 - 09:45h

Lajović: Srbija zaslužuje da ima ATP

 

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je o Serbia Openu, turniru serije 250 koji se naredne nedelje igra u Beogradu.


Na turniru će igrati osmorica srpkih tenisera, na čelu sa Novakom Đokovićem. Na tribininama neće biti publike.

– S jedne strane, za srpske igrače može da bude rasterećujuća okolnost što nema publike, jer je uvek teško igrati pred domaćom publikom. Ali, kad bismo mogli da biramo uvek bismo izabrali tu vrstu pritiska kao izazov, jer nije česta situacija možemo da igramo kod kuće. Srbija zaslužuje da ima ATP. To je lepa prilika za sve srpske tenisere. – ocenio je Dušan.

Dušan je prethodno igrao u Monte Karku gde je poražen odmah na startu.

– Brzo sam završio u Monte Karlu, sutradan sam leteo i odmah krenuo da treniram, tek je krenula sezona na šljaci. Svaki dan je bitan, a ovde imam dva dodatna dana više da se pripremim. To je dobra stvar. Nisu laki uslovi, videćemo kako će biti sledeće nedelje, nadamo se poboljšanju vremena. Hladno je, ima dosta kiše, ali takvi su uslovi i svi se snalazimo.

Dušan je sloobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje susret sa boljim iz duela Delbonis – Berankis.

– Delbonis igra na šljaci i to je njegova najbolja podloga, bolje bi bilo da igram sa Berankisom drugo kolo. Igrao sam sa obojicom, videćemo ko će pobediti, pripremiću se najbolje što mogu i nadam se da mogu da startujem u dobrom svetlu. Igraću i dubl sa Miomirom Kecmanovićem pre toga i verujem da to može biti dobra uvertira za singl.

Na pitanje sa kim bi voleo da igra finale, on je odgovorio:

– Najrealnija situacija je da se Novak nađe u finalu, a ako bi bilo ko od srpskih tenisera igrao protiv njega to bi bilo najbolje za turnir i za igrače, srpski derbi.

U Beogradu će biti održan još jedan ATP turnira i to nedelju dana pred Rolan Garos.

– Velika je šansa da igram na tom turniru. Nezgodna je nedelja, jer je odmah pred Roland Garos, može da se desi da neku nedelju preskočim i igram u Beogradu, pa da idem u Pariz. Ima nekoliko dana da se napravi raspored, ali bih voleo da igram u našem glavnom gradu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.